+36 70 633 1316   •   +36 30 618 2139

dressurzentrumkft@gmail.com

Menüpontok

A célok maradtak, a szereplők változtak

Pegazus 2015. decemberi száma: A célok maradtak, a szereplők változtak – átadták a máriakálnoki díjlovagló központot

 

A hazai és nemzetközi díjlovas körökben Máriakálnok neve jól cseng. Tizennégy év alatt Inge és Bernd Braun, valamint jómagam kialakítottunk egy minden igényt kielégítő díjlovasközpontot, ahol az évek során számtalan CDI*** versenyt, magyar bajnokságot rendeztünk. Rendszeresen jártak ide legjobb lovasaink edzőtáborozni, szakmai továbbképzésekre, melyeket a világ élvonalába tartozó szakemberek tartottak.

Bernd Braun halála után felesége, Inge asszony keresni kezdte a lehetőséget, hogy szeretett létesítményét eladás vagy bérbeadás révén olyan kezekbe adja, ahol megszokott munkánkat továbbviszik és fejlesztik.

A véletlenek szerencsés összjátékának köszönhetően augusztus utolsó napjaiban Ács Robi és csapata kilenc lóval a magyar bajnokságra tartva egy éjszakát nálunk töltött. Mivel Braun asszony hosszú évekta ismerte és elismerte Robi és Anikó munkáját, a beszélgetés során felvetette az intézmény bérbe adásának lehetőségét. Az ajánlaton nem sokat gondolkodtak. Október elején már meg is érkeztek csapatukkal, tizenöt lóval, több teherautónyi felszereléssel Máriakálnokra.

November 14-re átadó ünnepségre hívtuk barátainkat, s örömünkre a meghívásnak nagyon sokan eleget tettek.

Először a „Bajnokok Quadrillja” került bemutatásra. Három magyar bajnok – Ács Róbert, Komjáthy György, Szalai Nikolett – és az idei junior bajnok, Szőke-Tóth Berill lovagolt egy nagydíj szintű bemutatót, a közönség nagy tetszésére.

Az átadási ceremónia során Inge Braun asszony röviden bemutatta a tizennégy év munkáját és sok sikert kívánt. Losonczy Anikó megköszönte Arnold Winternek, hogy mindketten kitanulhatták a szakma csínjátbínját a Wintermühle istállónál. Inge Braunnak is megköszönte, hogy ilyen gyönyörű létesítményt bocsátott a rendelkezésükre és ígérte, hogy hasonló szellemben, fiatalos lendülettel dolgoznak tovább.

A szakmai program az eladó pónik és díjlovak bemutatásával, előlovaglásával folytatódott. Ezt követte Szőke-Tóth Berill zenés kűrje, amit egy héttel korábban Lengyelországban mutatott be nagy sikerrel (73%).

Majd éjjel kettőig tartó, igazi jó hangulatú, fergeteges mulatság következett mindazokkal, akik őszintén drukkolnak az új csapat sikeréért.

Komjáthy György

2015-12-15
Ossza meg másokkal is!

Vissza a hírekhez

© 2016. dressurzentrum.hu – Minden jog fenntartva!
A weboldalt készítette: Reelweb.hu