+36 70 633 1316   •   +36 30 618 2139

dressurzentrumkft@gmail.com

Menüpontok

Bemutatkozás

Az Ács József Lovassport Egyesületet 2005-ben alakította a névadó Ács József díjlovasedző néhány lelkes tanítványa, ezzel is tisztelegve a váratlanul elhunyt, szeretett edző emlékének. Az alapító tagok között volt többek között a névadó fia, Ács Róbert és partnere, Losonczy Anikó. Az egyesület elnöke Vértes Katalin volt, aki áldozatos munkájával tartotta össze az edző nélkül maradt és földrajzilag szétszóródott egyesületi tagokat és intézte az egyesülettel kapcsolatos feladatokat.

A megalakulás után csendes évek következtek az egyesület életében, hisz mindenki kereste a maga útját. Ki belföldön, ki külföldön próbált a lovassportban új utakat találni, és sajnos voltak, akik abbahagyták ezt a szép sportot és elszakadtak a lovassporttól.

Külföldön, a németországi Frankfurt melletti Wintermühle istállóban kapott lehetőséget Ács Róbert és Losonczy Anikó is, hogy tudásukat fejlesszék és tapasztalatokat szerezzenek. Bár a legjelentősebb itthoni versenyeken jelen voltak és az Egyesület hírnevét öregbítették, elsősorban külföldi versenyeken képviselték Magyarországot és az Ács József Lovassport Egyesületet.

15 év külföldi tapasztalat után, 2015-ben döntöttek úgy, hogy hazatérnek, és a Braun család tulajdonában lévő Máriakálnoki „Dressurzentrum” Díjlovasközpontban újra felpezsdítik az Ács József Lovassport Egyesület életét. Nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint azt, hogy az Egyesület a magyarországi díjlovas sportág valamennyi korosztályában tehetséges versenyzőket képezzen, lehetőséget adva nekik, hogy magas szintű, magas színvonalú és minden igényt kielégítő körülmények között készülhessenek fel az egyes versenyekre, és ezáltal az Egyesület az egyik legeredményesebb díjlovas egyesületté fejlődhessen ki. Az Egyesület kiemelkedően nagy hangsúlyt fektet a gyermekek és fiatalok fejlődésére, hisz ők jelentik a jövőt és az ő kezükben lesz egyszer Magyarország díjlovas sportjának felemelkedése.

Ezt a célt sikerült elérni, hisz 2016. és 2017. év legeredményesebb hazai díjlovas egyesülete az Ács József LSE. Jelenleg 24 tagja van az Egyesületnek, és versenyzőink valamennyi korosztályban eredményesen képviselik Egyesületünket. Névadónk büszke lehet rá. Az egyesület tagjai kellő alázattal, kemény munkával és nagy szorgalommal adóznak emlékének és szellemének.

Továbbra is fő célunk, hogy tudásunkat és tapasztalatunkat a magyarországi díjlovas sport szolgálatába állítva mindent megtegyünk annak érdekében, hogy Magyarország tehetséges fiataljai úgy belföldön, mint külföldön lehetőséget kapjanak e csodálatos sportágban.

Mottónk:

„Ez a sportág a szerelmünk, a szerelemért pedig áldozunk.” /Gyulai Márton/

 
Losonczy Anikó

egyesületi elnök

 
Ács Róbert

elnök helyettes

 
Kisjuhász Anita

elnökségi tag

© 2016. dressurzentrum.hu – Minden jog fenntartva!
A weboldalt készítette: Reelweb.hu