+36 70 633 1316   •   +36 30 618 2139

dressurzentrumkft@gmail.com

Menüpontok

Csapat / Komjáthy György

Lovaglótanár, Mezőgazdasági mérnök

Lovas pályáját díjugratással kezdte, 1969-ben az ifi EB-n egy 5. és egy 10. helyezést ért el. Főiskolásként kezdett el díjlovagolni Ádám Zoltán tanítványaként Kaposváron. Első munkahelye a Somogysárdi Ménes, ahol 14 éven keresztül a 100 anyakancás állomány tenyésztéséért  felelt.

A Kaposvári Lovas Akadémia igazgatóhelyetteseként részt vett a lótenyésztés oktatásában, a lótenyésztő szakmérnök-képzés szervezésében, oktatásában, és szervezte az első országos kancavizsgákat.

A balatonfenyvesi Hubertus Bt. lótenyésztő ágazat-vezetőjeként vezette a Pusztaberényi Ménest, a balatonfenyvesi lovardát, megszervezte az első magyar elit hátaslóárverést.

2001  óta a Máriakálnoki Díjlovaglóközpont ügyvezetője és lovaglótanára.

Németországban amatőr lovaglótanári vizsgát tett, minden munkahelyén nemzetközi díjlovagló versenyeket szervezett, vagy részt vett a szervezésében.

Tanítványai csapatban és egyéniben magyar junior bajnokságon arany és ezüst érmet szereztek, helyezettjei voltak felnőtt bajnokságoknak, több junior EB - on vettek részt.

Díjlovasként 1979 óta kisebb megszakításokkal tagja a magyar válogatottnak, Magyar Bajnokság ezüstérmese, több kategória bajnokságát és Világkupa helyezést nyert.

Több lovas szakkönyv társszerzője, diplomadolgozatát a szakmérnökképzésben jegyzetként használták. Kétszer volt a magyar díjlovagló válogatott szövetségi kapitánya.

2012-ben saját tenyésztésű lovával, Dongóval, 10. helyezést ért el a Verdeni Fiatal Lovak Világbajnokságának döntőjében. Ugyan ebben az évben Wolkenstern nevű lovával Magyar Bajnoki címet nyert.

2013-ban a Magyar Lovas Szövetség a legmagasabb kitüntetését, a Gróf Széchenyi lstván Emlékérmet adományozta.

A Kaposvári Egyetemen 2014-ben elkezdődött lótenyésztő és lovassport szervezői szakon “A lóbírálat és kereskedelem” című tárgy oktatója.

© 2016. dressurzentrum.hu – Minden jog fenntartva!
A weboldalt készítette: Reelweb.hu