+36 70 633 1316   •   +36 30 618 2139

dressurzentrumkft@gmail.com

Menüpontok

Showverseny Máriakálnokon

Pegazus 2016. februári száma: Showverseny Máriakálnokon - nemzeközi díjlovaglóverseny, ahogy eddig még nem láttuk.

 

Az idén április 29. és május 1-je között újra háromcsillagos nemzetközi díjlovaglóversenyt rendez a Máriakálnoki Díjlovagló Központ. A központ neve eddig is jól csengett a díjlovas sportágban, több magyar bajnokságnak, illetve nemzetközi versenynek adott már otthont ez a létesítmény, melynek mentorai eddig Inge Braun és Bernd Braun voltak. Számtalan nemzetközi klasszisú, Európa- és világbajnoki, illetve olimpiai lovas tisztelte meg részvételével a rendezvényeinket.

A Braun család hihetetlen vendégszeretetével mind a lovasoknak, mind a nézőknek élvezetes és emlékezetes versenyhelyszínt tudott biztosítani. Ennek példájára szeretné megőrizni ezt a hagyományt Ács Róbert és Losonczy Anikó, akik 2015 októberétől vették át ezt a gyönyörű létesítményt. Az új vezetőség egyik fő célja, hogy a versenyrendszert továbbfejlesztve olyan, évente ismétlődő díjlovaglófesztivált hozzon létre, ahol a legjobb hazai lovasok a világ legjobbjaival mérhetik össze tudásukat.

A lovassport hazánkban és a világ nagy részén egyre népszerűbb, egyre többen űzik vagy vesznek benne részt nézőként. A díjlovaglás viszont még mindig nem tartozik a legnézettebb sportok közé. Ezért gondolkoztak el azon, hogy milyen programokkal tudnák színesíteni versenyüket, amellyel különböző korosztályoknak és különböző szakágaknak is lehetőséget adnának a színvonalas szereplésre és talán a közönségnek is hangulatosabb és izgalmasabb versennyel tudnának szolgálni. Hazánkban először, a szombat esti program részeként az egyesületek és lovas iskolák showversenye is lebonyolításra kerül, lehetőséget adva a lovardáknak munkájuk ötletes bemutatására.

A showverseny ötletét a németországi Frankfurt Festhalléban évente megrendezett műsora adta, ahol a jelentkező lovas közösségek hétperces zenés produkció keretein belül mutatják be év közben végzett tevékenységeiket. A műsorok szabadon választott téma köré csoportosított bemutatók, melyeknek a jelmezes karusszelek, a lovastorna-bemutatók és fogatfelvonulások mellett tánc és zene egyaránt része lehet. A bemutatókba mindenkit be lehet vonni, aki a lovardában lovagolni tanul, életkorra és lovas tudásra való tekintet nélkül, így aki lovon még nem mutatkozhat be, az a tánckar tagjaként vagy segítőként vehet részt a műsorszámban.

A rendezők kérik a jelentkezőket, hogy a kiírásban foglaltak szerint elkészített műsorok videofelvételét és fényképeit, valamint a jelentkezési lapot 2016.március 28-ig küldjék el a dressurzentrumkft@gmail.com e-mail címre. A beküldött referenciaanyag alapján kiválasztott öt leglátványosabb, legizgalmasabb produkció előadói kapnak lehetőséget arra, hogy április 30-án a nemzetközi díjlovaglóverseny szombat esti gálaműsorának részeként fellépjenek és megnyerhessék egyesületüknek vagy lovas iskolájuknak a szponzorok által felajánlott pénzdíjat.

2016-02-15
Ossza meg másokkal is!

Vissza a hírekhez

© 2016. dressurzentrum.hu – Minden jog fenntartva!
A weboldalt készítette: Reelweb.hu