Aniko

Komjáthy-Losonczy Anikó
Ügyvezető igazgató/Kereskedelmi Manager

 

1982. január 5-én születtem Budapesten. 10 évesen kezdtem lovagolni a Nemzeti Lovardában. Első saját lovamat, Aramist 1994-ben kaptam édesanyámtól. Lovaglásom kezdetén még inkább a díjugratás felé tekingettem, de akkori edzőm, Hézső Emese hamar érdekesebbé tette számomra a díjlovaglást. Első díjlovas versenyem 1995-ben vettem részt Nagycenken a Tanintézetek Országos Bajnokságán. 
1997-től tagja voltam a junior válogatottnak.
1999-től minden nyári szünetemet a németországi Wintermühle istállóban töltöttem, fejlődés céljából.
2000-ben megszereztem a Fiatal lovas magyar bajnoki címet.
2002-től először, mint belovagló dolgoztam a németországi Wintermühle eladó és kiképző istállóban.
2005-ben indultam először Nagydíj kategóriában, 2006-tól nemzetközi szinten is.
2006-től munka mellett megkezdtem szociál pedagógus tanulmányaimat a Frankfurti Főiskolán.
2007-ben kiváltottam a vállalkozóit és lovas boltot nyitottam Neu-Anspachban (Németország).
2008-ban egy lovas baleset folytán a versenyzést visszaszorítottam.
2010-ben sikeresen leállamvizsgáztam.
2011 januárjától újra a Wintermühle GmbH alkalmazásába kerültem mint kereskedelmi manager. Főbb feladatom a lovak beszerzése és értékesítése, vevőkkel való nemzetközi kapcsolattartás, és a lovak, illetve lovasok versenyen való menedzselése volt.
2013-tól vezetői posztba kerültem és munkám kibővülése végett a neu-anspachi lovas boltomat értékesítettem. Rengeteget voltam nemzeti és nemzetközi díjlovas versenyen és sokat utaztam külföldre, mint például Koreába, hogy megfelelő kapcsolatot tudjak tartani a vevőkkel. Munkám mellett mindvégig akkori élettársamnak, Ács Róbertnek menedzseltem lovas karrierjét és versenyeit.
2014-ben újra elkapott a versenyláz, több németországi helyezés után a Magyar Bajnokságon „S” kategóriában 2. Helyezést értem el.
2015 februárjától a Magyar Díjlovagló Szakbizottság tagja voltam, majd 2015 márciusában felkérést kaptam mint szövetségi kapitány. Az általam vezetett magyar fiatalok, Gyermek-, Junior- és Fiatal lovas korosztályban indultak a korosztályos Díjlovagló Európa-bajnokságon Vidauban városában. Európa 26 országának 170 lovasa között Franciaországban a magyar lovassport és a hazai díjlovaglás történetében először fordult elő, hogy két korosztályban is a 18-as döntőbe jutottak magyar díjlovasok.
2015 októberében adódott a lehetőség, hogy Magyarországon megnyithassuk saját eladó és kiképző istállónkat, és a sok éves Németországban szerzett szakmai tapasztalatot kamatoztathassam a máriakálnoki Díjlovagló Központban.
2016. májusában az általam vezetett Díjlovagló Központ adott otthont az első Nemzetközi Díjlovagló Fesztiválnak, mely a nagy sikerre való tekintettel azóta is minden évben megrendezésre kerül, és a legnagyobb presztízsű versenyek egyikévé vált Európában. A hagyományosan Világkupa szintű versenyen olyan nagy nevek mérettetik meg magukat, mint Jessica von Bredow-Werndl, Patrik Kittel és még sokan mások.
Hat éves kihagyás után még ugyanebben az évben újrakezdtem a versenyzést, kezdetben nemzeti szinten, majd 2017-ben visszatértem a nemzetközi porondra is.
2017-ben Mystery nevű lovammal hat hónap alatt sikerült megszereznem a minősülést a Göteborgban megrendezett Európa Bajnokságra, ennek köszönhetően Magyarország 36 év után először állíthatott ki csapatot az Európa-Bajnokságra.
2018-2020 között több nemzetközi győzelmet és helyezést értem el Mystery és Dior S nevű lovaimmal.
2020-ban a koronavírus okozta járvány idején sem tétlenkedtem, hiszen megszerveztem és lebonyolítottam Magyarország I. Magyar Online Elit Hátasló Árverését 2020.05.27-31. között, melyen a legdrágább ló több mint 100.000 Euroért talált gazdára.
2021-ben Diorral Világkupa győzelmet ünnepelhettünk Samorinban.
2021-ben a hageni Európa-Bajnokságon döntőbe kerültem, melyet Magyarország hatalmas sikerként könyvelhetett el, hiszen 25 év után először minősült és végzett magyar díjlovas a top 30-ban.
2022-ben meghívást kaptam az 5*-os dohai Nagydíjra, ahol világ klasszisokkal mérhettem össze tudásomat és a rangos 5. helyet szereztem meg Nagydíj Speciálban.
A 2022-es máriakálnoki Díjlovagló Világkupán mind a Nagydíjban mind a Nagydíj Kűrben átvehettem a győztesnek járó kupát.
2022. augusztusában egyéni indulóként vettem részt a Dániában megrendezésre került Világjátékokon.
2022. augusztusában férjhez mentem és lánykori nevem mellé felvettem a Komjáthy nevet is.
2023-as fő céljaim az olimpiai kvótaszerzés, illetve az Európa-bajnokságon a döntőbe jutás.
Diorral jelenleg tartom a magyar rekordot Nagydíjban, és Nagydíj Speciálban egyaránt.