+36 70 633 1316   •   +36 30 618 2139

dressurzentrumkft@gmail.com

Menüpontok

Ács Róbert edzőtábor - Kecskemét

Elmúlt hétvégén ismét nagy lépést tettek Délkelet-Magyarország díjlovasai a közelgő versenyszezonra való sikeres felkészülés érdekében.

 

Már második alkalommal látogatott el hozzánk Ács Róbert, hogy tapasztalatával gyarapítsa tudásunkat. Ráadásul ezúttal nem csak szakmai, de anyagi támogatást is nyújtott számunkra, hiszen az edzőtáborunk a Dressurzentrum Máriakálnok támogatásával valósult meg. Köszönjük lovasaink nevében is nagylelkű felajánlásukat!

Kecskemét-Hetényegyházán a Fülöp Fogathajtó és Lovasiskola méltó helyszínnek bizonyult az edzőtábor megtartására, hiszen tágas, jól karbantartott talajú fedeles lovarda, klubhelyiség és megfelelő számú box áll rendelkezésre. Házigazdáink még hangosításról is gondoskodtak, hogy a hallgatóság maradéktalanul érthesse és élvezhesse az edzéseket. Köszönjük nekik a lehetőséget!

Novemberi edzőtáborunkhoz hasonlóan most is naponta 10 edzésre került sor, melyek időtartama kb. 40 perc volt, de ez természetesen függött a ló korától, képzettségétől és terhelhetőségétől. A résztvevő párosok nagy része már bemutatkozott az előző kurzuson is, ami nagymértékben növelte az edzések hatékonyságát, hiszen Robi jól emlékezett minden ló és lovas erősségére, gyengeségére. Ebből kifolyólag a megfelelő alapállapot elérésén túl sokkal több lehetőség jutott feladatok lovaglására, korrigálására. Úgy gondolom, hogy lovak, lovasok, edzők és érdeklődők egyaránt sokat tanulhattak hétvégén. Ezt volt hivatott segíteni, hogy az edzések rögzítésre kerültek,így otthon mindenki tovább elemezheti munkáját, értelmezheti az elhangzottakat.

Érdekes színfoltja volt az eseménynek, hogy Robi szívesen fogadta egy egyesfogathajó hölgy kérését és vállalta az edzést mindkét lovával. Sőt mi több, még bakra is ült, így aki ott volt, azon szerencsések egyike lehetett, akik láthatták Robi élete első hajtását.

Összességében az egész hétvége nagyon jó hangulatban, kiváló társaságban telt. Sokat tanultunk és sokat nevettünk. Mert bizony ez utóbbi is nagyon sokat számít. Vasárnap délután egybehangzóan megállapítottuk, hogy milyen jó versenyen kívül is találkozni, megbeszélni tapasztalatainkat, nehézségeinket, eredményeinket, figyelni egymás munkáját. Kezdünk igazi csapattá kovácsolódni. Remélem, ez a folyamat rendületlen marad. A hétvége folyamán Robi is többször biztosított róla minket, hogy ide bármikor nagyon szívesen jön, forduljunk hozzá bizalommal és kérjük bátran segítségét. Élünk a lehetőséggel.

Végül a részt vevő lovasok: Bakos Kata, Makk Dorka, Fejes Kata, Babinszky Zsuzsa, Orbán Réka, Balogh Zsófi, Anka Zsófia, Kaska Zoltán és nem utolsó sorban a „kakukktojás” Gáspár Szilvia.

Almásiné Somogyi Zsuzsa (délkelet-magyarországi régió felelős) beszámolója.

A kapcsolódó képek galériánkban találhatók.

2017-02-26
Ossza meg másokkal is!

Vissza a hírekhez

© 2016. dressurzentrum.hu – Minden jog fenntartva!
A weboldalt készítette: Reelweb.hu