Szolgáltatásaink

Bértartás

A Dressurzentrum Kft. a Magyar Lovassport Szövetség által elismert tenyésztő és kiképző cég. Közel 15 hektáron gazdálkodunk és 60 lovat tartunk, melyek legjobb ellátásáról a mezőgazdasági segítőink, lóápólóink és lovászaink gondoskodnak. Bértartóink számára 65 box, 1 fedett lovarda, 2 kültéri pálya, futószáras pálya, homokos karámok, füves karámok, jártatógép, 2 szolárium, hideg-meleg vizes patamosók, aquatréner és tágas legelőkkel állunk rendelkezésre.

A bértartás tartalmazza a létesítmény használatát, a napi egyszeri jártatógép használatot és a patamosók használatát. A lovakat alkalmazottjaink naponta trágyázzák, 3-szor kapnak szemes takarmányt (zabot) és reggel este szénát. Felár ellenében müzli és déli széna is rendelkezésre áll. A szoláriumok zsetonnal működtethetők, karámok és legelők pedig szezonálisan bérelhetők. 

Bértartás a díjlovagló központban

Boxot keres lovának Győr-Moson-Sopron megyében, közel az osztrák, szlovák határhoz? Nálunk Máriakálnokon, a Dressurzentrumban megtalálja az optimális lótartásra alkalmas  helyet, ahol szakképzett személyzetünk maximális gondoskodással látja el lovát.

Várjuk érdeklődését!

Kontakt

Házirend Árlista

Bértartás

Aquatréner

Mi az aquatréner?
 A modern aquatréner egy talajszinten lévő futópad, amelyet vízzel árasztunk el. A lovakat így kemény talajon minimális terheléssel jól tudjuk edzeni. Az aquatréner különösen alkalmas a sportlovak kiegészítő edzése mellett egészségügyi rehabilitációra is. Kifejezetten támogatja a műtétek, csonttörések és ínsérülések utáni gyógyulást, valamint enyhíti a hátproblémákat és az ízületi gyulladásokat.

 Az aquatréner erősségei
 A vízben edzés során javítja a ló a kondícióját és az állóképességét, illetve a ló egyensúlyérzékét is. Az edzés során az ínak és az izmok lehűlnek. A víz és a speciális padló kombinációja ízületkímélő kezelést tesz lehetővé.

 Alkalmazási területek
- A szív- és érrendszer erősítése
- Izomépítés és erősítés
- Segít ín-, szalag- és ízületi problémák esetén
- Arthrosisos betegek kezelése

Kezelési folyamat
A lovakról kiképzett szakembereink gondoskodnak, akik nagy szakértelemmel, csendes kezelőkörnyezetben ismertetik meg a lovat az aquatrénerrel.  A kezelő állatorvossal egyeztetve kezelési tervet készítenek, amely meghatározza a kezelés céljait és gyakoriságát.
A kezelés előtt a lovat fertőtlenítjük. Előzetes tapasztalattal nem rendelkező lovakat először lassan szoktatjuk be az aquatrénerbe. A kezelés alatt mindig először a futópadot kapcsoljuk be, majd fokozatosan engedjük be a vizet. A kezelés után a lovat a szolárium alatt szárítjuk meg. 

Biztonsági intézkedések
A lovakat a kezelés alatt állandó megfigyelés alatt tartjuk, és soha nem hagyjuk egyedül. Szükség esetén megnyomható egy vészhelyzeti gomb, amely leállítja a rendszert és pillanatok alatt kiengedi a vizet. Ha egy ló pánikba esik, nem tud elesni, hisz a futópad leáll, amint a ló megáll.

A kezelés időtartama
A ló állapotától és a kezelés céljától függően körülbelül 10 perces edzéssekkel kezdjük el alacsony vízállásban. A cél az, hogy a szükséges vízszint elérése mellett körülbelül 20-30 percre növeljük az edzéseket.

Felkeltettük az érdeklődését? Lépjen kapcsolatba velünk!
Keressen minket bátran, szívesen megmutatjuk aquatrénerünket és átbeszéljük a lehetőségeket.

Díjlovas edzés / Edzőtábor

A máriakálnoki díjlovagló központban lovakat és lovasokat is képzünk a díjlovaglás legmagasabb szintjéig. Ez többségében saját lóval történik, de elvétve van lehetőség általunk biztosított lovon is tanulni, legyen szó teljeskörű tréningről maximális támogatással az istállónkban, vagy akár több napos edzőtáborról illetve egyéni edzésnapokról, a máriakálnoki díjlovagló központban számos képzési lehetőség áll rendelkezésre. Lehetőség van egy vagy több napos külső edzőtáborokra is.

Fedezd fel a benned levő tehetségeket, mi támogatunk, hogy a lovadat elnyerd partnerként. A ló és a lovas optimális teljesítményének elérése érdekében edzésterveket készítünk és kitűzzük a rövid és hosszú távú célokat egy olyan környezetben, amely mind a lovaknak, mind a lovasoknak maximális tréninglehetőséget biztosít.

Kontakt: Komjtáhy-Losonczy Anikó +36 70 633 13 16
 

Díjlovas edzés / Edzőtábor
Lovasoktatás

Lovasoktatás

A máriakálnoki díjlovagló központba várjuk azokat is, akik most szeretnék elkezdeni vagy kipróbálni a lovaglást és megismerkedni a lovakkal.

Lovardánkban működő Daniló Sportegyesület gyermek és felnőtt lovasoktatással foglalkozik.

Ezmellet a gyerekek hétvégenként Póni Klub oktatáson vehetnek részt, ahol megismerkedhetnek a lóápolás és a lovakkal való feladatok rejtelmeivel.

A Daniló Sportegyesület 1992 nyarán jött létre azzal a céllal, hogy középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek és fiatal felnőttek számára biztosítson sportolási lehetőséget.

Kontakt: Dr. Wagner Kinga +36 30 254 4847