+36 70 633 1316   •   +36 30 618 2139

dressurzentrumkft@gmail.com

Menüpontok

Csapat / Jakus Zsófia

Belovagló

Rajongásom a lovak iránt már 6 évesen elkezdődött, amikor is megpillantottam a bábolnai arab ménest. Ettől a pillanattól kezdve szüleim tudták, hogy szabadidőmet vagy a bábolnai ménesben vagy a Bábolnán élő idős lovasok udvarában töltöm. Minden lehetőséget megragadtam, hogy ló közelébe kerülhessek. Első lovamat, egy három éves arab csikót, 12 éves koromban kaptam. Sok kaland után a csikót eladtuk, majd elkezdtem lovagolni Győrben és Tatán.

Először a díjugratással próbálkoztam, amihez megkaptam az első ugró lovam, ami élete végéig mellettem is maradt. Thébával 2000-ben kezdtem versenyezni, de egy idő után más szakágat is ki szerettem volna próbálni. Lehetőségem volt részt venni Komjáthy György edzőtáborában, Máriakálnokon. És elindult a lavina. Megvettük Weinkönig nevű lovam, mellyel már első évben, 2004-ben junior bajnok lettem.

Ezután másik, kiváló képességű lovam, Pari-Rex segítségével, részt vehettem junior Európa Bajnokságon is. A 2004-2006-os évek nagyon sikeresen teltek, majd kisebb kihagyás következett az érettségire való felkészülésem miatt. Ezután felvételt nyertem a győri Széchenyi István Egyetemre. A sport ebben az időben háttérbe szorult. 2005-ben nyitottuk meg saját lovardánkat és megalapítottuk a Kisbábolna Lovas Klubot, ahol 10 éven keresztül dolgoztam családommal együtt. Több versenyt, többek között, országos minősítőket, lovas napokat, táborokat szerveztünk.

2010-ben két fríz ménemmel több bemutatón is részt vehettem, legnagyobb élményt a Budapesten megrendezésre került Equifest jelentette. 7 éven keresztül voltam egy norvég-magyar Leonardo program vezető edzője. Az évek során edzői papírt szereztem a Testnevelési Főiskolán, több tanítványom ért el sikereket alapszintű versenyeken. Kiemelném Kamilla Vevlét, aki a norvég program után, 2 évet töltött Magyarországon, tanítványomként a Talentum Kupa „E” kategóriájának győztese lett. Lehetőségem volt kiutazni Norvégiába, ahol egy nagyon sikeres edzőtábort tartottam, és megismerkedhettem a Norvég lovas hagyományokkal és szokásokkal.

2013-ban került hozzám Heavenly nevű lovam, mellyel újra elkezdtem alapszinten versenyezni. 2015-ben sikeres A/L szintű bírói vizsgát tettem. 2016 februárjában kezdtem dolgozni a máriakálnoki díjlovas központban, mert úgy éreztem, hogy ilyen profi csapatban még többet tanulhatok a szakmám területén.

© 2016. dressurzentrum.hu – Minden jog fenntartva!
A weboldalt készítette: Reelweb.hu